Αναγνώστες

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ I.Κ. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ


Αγαπητε κυριε Μ. (οπως βλεπεις παντα στα μηνυματα χρησιμοποιω το αρχικο του ονοματος γιατι δεν υπαρχει λογος να βγαζουμε τις μασκες εδω στον καθενα). Θα σου αναφερω τη γνωμη μου αν και μαλλον εχεις καταλαβει απο προηγουμενα ποστ μου τι πιστευω για την υπερπληροφορηση σχετικα με το swinging. Για μας σαν ζευγαρι ηδη 10 χρονια στον χωρο θεωρουμε οτι η πολυδιαφημιση και η πολλη αναφορα για τον χωρο μας μονο κακο κανει και οχι καλο. Πριν μερικα χρονια η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου δεν γνωριζε καν τι ειναι το swinging και αν γνωριζε δεν ηξερε καν οτι υπαρχει οργανωμενο δικτυο εδω στην Ελλαδα. Φυσικα τα ζευγαρια που θελανε ψαχνανε με τον εναν η αλλο τροπο και ολο και καπως μπαινανε στον χωρο. Δυστυχως η διαφημιση του χωρου απο καλοθελητες εκανε καποιους επιδοξους εξυπνους γαμιαδες να προσπαθουν και πολλοι να το καταφερνουν να μπουν στον χωρο η με βιζιτακια κυριως αλοδαπες η να μπουν στα club απλα με καλοθελητριες φιλες, η να κανουν και προφιλ στο γνωστο site ακομα και χρησιμοποιωντας την αδελφη τους σαν γκομενα η και τη γυναικα τους αν και δεν υπηρχε περιπτωση παιχνιδιου απο μερους της. Γεμισαμε γαμιαδες με ψευτικα προφιλ που το παιζουν swingers δυστυχως και απο την ευκολια που μπορει καποιος να μπει στα μαγαζια του χωρου χωρις πρωτα να υπαρχει μια πιστοποιηση οτι ειναι πραγματικο ζευγαρι. Καθε νταβατζης μπορει να φερει τη βιζιτουλα του να πηδαει παντρεμενες κυριες και μετα να το κανει βουκινο στο bourdela.gr. Αν αυτο το τελαυταιο ειναι swinging τοτε συγγνωμη αλλα μαλλον κατι λαθος εχω καταλαβει τοσα χρονια. Το swinging μιας και θεωρειται ταμπου σε ολον τον κοσμο και οχι μονο στην Ελλαδα πρεπει να ειναι και να μενει μυστικο. Αυτη ειναι η γνωμη μας και δεκτο το καθε σχολιο απο σας η απο οποιοδηποτε πραγματικο ζευγαρι και μονo.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ «ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ SWINGERS»(FACEBOOK)
Κατ’ αρχάς ευχαριστώ δημόσια το ζευγάρι Ι.K. που τοποθετήθηκε στην ανάρτησή μου με επιχειρήματα. Είναι τιμή μου να φιλοξενώ σχόλια αξιόλογων ανθρώπων του χώρου για τους οποίους το swinging είναι τρόπος ζωής.
Σαφώς η υπερπροβολή του θέματος από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ συνετέλεσε στην αθρόα είσοδο εκατοντάδων εξωσυζυγικών παικτών που άλλαξαν μανδύα, με τα απαξιωτικά αποτελέσματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινότητα.
Όμως πρέπει όλοι να παραδεχθούμε –ξύνω πληγές- ότι ΠΟΤΕ δεν υπήρξε σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση από τους εκάστοτε αναγνωρίσιμους «ηγέτες» του χώρου για το swinging και αυτή η σιωπή έβλαψε την εικόνα της κοινότητας. Κοντολογίς, swinging για τον μέσο, ανημέρωτο Έλληνα, είναι η ερωτική συνεύρεση με τη γυναίκα του διπλανού του, η εκτόνωση της στιγμής  και ύστερα ο διασυρμός της  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γίνεται αναφορά σε δύο ιστότοπους που δημιουργήθηκαν την ίδια χρονιά (2006), ο ένας κατονομάζεται, ο έτερος φωτογραφίζεται.
Αν και δεν είμαι μέλος του πρώτου, λόγω όμως της ενασχόλησής μου με την καταγραφή των απαρχών του ελληνικού swinging, υποχρεωτικά παρακολουθώ τις αναρτήσεις μελών του για τα τεκταινόμενα στον χώρο. Φρίττω με όσα δημοσιεύονται σε ορατό forum και προβληματίζομαι για την απουσία ουσιαστικής παρέμβασης του διαχειριστή.
Το ιδιο συνέβαινε και στον έτερο ιστότοπο, ierodoules.com, αλλά οι σχετικές αναφορές στα μαγαζιά του χώρου στον δικτυακό τόπο συζητήσεων (forum) αφαιρέθηκαν. Εκεί, λοιπόν, μια ομάδα πέντε αυτόκλητων «αξιολογητών» τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα – ο ένας παραμένει ενεργός σχολιαστής του πρώτου ιστότοτπου και τακτικος πελάτης συγκεκριμένου μαγαζιού– περιέγραφαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στα τρία μαγαζιά τη διετία 2015-16, φωτογράφιζαν πελάτες και δυσφημούσαν τις επιχειρήσεις.

Για τον δεύτερο ιστότοπο ο οποίος καθιέρωσε την πιστοποίηση ζευγαριού μέσω κάμερας, επισημαίνω για πολλοστή φορά, ότι όφειλαν οι διαχειριστές να αντιμετωπίσουν προληπτικά τις περιπτώσεις παραπλάνησης υποψηφίων μελών και να επαναθεωρήσουν τη συνολική διαδικασία εισδοχής.

Για το θέμα των μαγαζιών, κυρία Κ., τα πράγματα είναι απλά. Ο αριθμός των ζευγαριών που επιλέγουν αυτά για την ψυχαγωγία τους είναι μικρός, αμελητέος θα προσέθετα, και ανακυκλώμενος. Παρατηρείται δηλαδή μετακίνηση των ζευγαριών από το ένα μαγαζί στο άλλο κατά τη διάρκεια της ίδιας νύκτας. Όταν και εφόσον η ελληνική νομοθεσία εναρμονιστεί με το κοινοτικό δίκαιο, ως νόμιμες επιχειρήσεις του χώρου θα αναβαθμιστούν και θα ισχύσουν αυστηροί όροι εισόδου ζευγαριών, ενδεχομένως με χορήγηση δελτίου μέλους, όπως είθισται στα αντίστοιχα του εξωτερικού.
Ολοκληρώνοντας, υπενθυμίζω στους φίλους αναγνώστες, ότι το 2015 δύο τηλεοπτικοί σταθμοί (ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ) έστειλαν τριμελή συνεργεία στην Εκάλη για την κάλυψη συνεντεύξεων του διαχειριστή της σελίδας. Για τρεις και πλέον ώρες σε περιβάλλον που θύμιζε swing club (αμυδρός φωτισμός, πρόσωπα που μόλις διακρίνονταν) «ανακρίθηκα» από τις δημοσιογράφους κυρίες Κ. Αντωνοπουλου (ΑΝΤ1) και Ε. Κούση (ΣΚΑΪ). Η προβολή των μαγνητοσκοπημένων συνεντεύξεων ματαιώθηκε με άνωθεν παρεμβάσεις. Όταν θίγεις «απαγορευμένα» θέματα, όπως η συνεργαμία, ο ομαδικός γάμος, ο ανοικτός γάμος κ.ο.κ. γίνεσαι το «κόκκινο πανί» της ενημέρωσης, στιγματίζεσαι γιατί ασπάζεσαι τον σεξουαλικό πλουραλισμό και προδίδεις τις παραδοσιακές αρχές της ελληνικής οικογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου